Checul este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Este ușor de preparat, iar gustul este întotdeauna cel dorit. Iată rețeta pentru cel mai gustos chec din lume. Elementul secret stă în interiorul acestuia, iar gustul este peste măsura așteptărilor.
Rețeta se prepară rapid, în mod tradițional, iar secretul stă în zeama de lămâie pe care o adaugi în compoziție.
Se bat gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul, se adauga uleiul, albușurile bătute spumă, apoi făina cu praful de copt (în gãlbenușuri se pun mirodeniile, zeama de lămâie și praful de sare).
Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină, trei sferturi din cantitate, iar celălalt sfert se amestecă cu cacao și se adaugă deasupra.
Se intinde apoi aluatul negru cu o furculiță în profunzime, iar deasupra se poate pune și miez de nucă întreg (sau nucă măcinată), apoi se pune tava în cuptorul preîncalzit dar nu încins si se lasa să se coacă cca.45min la foc mediu.
Inainte de a-l scoate, este esential testul cu scobitoarea. Se scoate apoi din tava si se savureaza.