Rețeta pentru cel mai răcoros desert. Cum prepari cel mai bun mousse de ciocolată

Captură de ecran din 2020-07-20 la 14.28.38

În zilele toride de vară, un desert răcoros este cel mai potrivit. Mousse-ul de ciocolată este unul dintre cele mai delicioase deserte, iar rețeta este una foarte simplă, pe care o poți prepara oricând dorești.

Acest mousse de ciocolată este o variantă a celebrului desert italian semifreddo, iar pentru a prepara această rețetă nu ai nevoie de prea multe ingrediente. În ceea ce privește timpul de preparare, ai nevoie de doar câteva minute pentru a te bucura de acest gust deosebit.

De ce ai nevoie

  • galbenusul de la un ou
  • 1 ou intreg
  • 1 jumatate de lingurita de extract de vanilie
  • 2 linguri de zahar brun
  • 55 grame fulgi de ciocolata
  • 60 de grame de smantana
  • frisca vegetala
  • fructe proaspete de padure sau capsune

Cum se prepară

Se folosește o tigaie adâncă sau o oală cu o adâncime de cel puțin 20 de centimetri. Se pune apă la fiert la foc puternic și se așteaptă până clocotește.

După fierbere, se scade intensitate focului. Separat, într-o bol de inox se amestecă gălbenușul de ou, oul întreg, extractul de vanilie și zahărul brun.

Următorul pas este așezarea vasului de inox peste cratiță, iar cel mai important este ca patrea de jos a acestuia să nu atingă apa fierbinte.

Se amestecă ingredientele cinci minute, până când se obține o cremă obogenă. Odată obținut, acest amestec se ia de pe foc și se adaugă fulgii de ciocolată.

Se lasă apoi amestecul la temperatura camerei, iar în acest timp se adaugă smântâna. După acest amestec, se adaugă frișca.

Sunt recomandate mișcări ușoare, astfel încât crema să aibă un aspect uniform. Odată obținut mousse-ul, pasul următor este porționarea în diferite recipiente din sticlă.

Se pot folosi pahare sau borcane de mici dimensiuni, care trebuie neapărat sigilate înainte de a fi puse la rece.

Mousse-ul se poate servi cu înghețată de fructe de pădure sau căpșune.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Date night last night

Citește și:

Revista Presei