Rețeta pentru cel mai răcoros desert! Prăjitura Valurile Dunării este delicioasă și se prepară rapid

praji

În timpul verii toți ne dorim un desert care să fie răcoros, dar și gustos. Prăjitura Valurile Dunării se încadrează în aceste cerințe. Este un desert extrem de delicios, iar rețeta este una foarte simplă, pe care o poți prepara acasă oricând simți nevoia de ceva dulce.

Secretul gustului stă în vișinele întregi care se regăsesc înăuntru. Lista ingredientelor este una foarte simplă, iar rețeta se prepară rapid oricând simți nevoia de un desert gustos.

De ce ai nevoie?

Pentru blat:

  • 150 ml de lapte
  • 150 ml de ulei
  • 150-170 de grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • 250 de grame de vișine
  • 350-400 grame de făină
  • 2 linguri de cacao

Pentru cremă:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • 4 linguri de zahăr
  • 400 ml de lapte
  • 1 plic budincă de vanilie

Pentru glazură:

  • 100 de grame de ciocolată amăruie
  • 100 ml de frișcă lichidă

Cum se prepară

Pentru blatul se bat bine ouăle cu zahărul până când compoziția devine cremoasă. Se adaugă apoi laptele și uleiul, iar la final se pune făina și praful de copt. Compoziția finală se împarte în două părți, iar într-una dintre acestea se adaugă cacaua.

Într-o tavă se pune hârtia de copt și se toarnă în ea compoziția albă. Se adaugă vișinele pe toată suprafața prăjiturii și apoi blatul se bagă la cuptor (la foc mediu). Se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, esența și budinca de vanilie și se amestecă încontinuu până când începe să se îngroașe.

Se ia de pe foc și, în timp ce se răcească, se amerstecă în ea din când în când.

Pentru următorul pas, se bate frișca cu pliculețul întăritor până se îngroașă și se adaugă în budinca de vanilie, apoi se omogenizează. Această cremă se întinde peste prăjitura Valurile Dunării.

Acesta este momentul final în care așteptăm să se topească ciocolata împreună cu frișca lichidă. Se lasă la răcit și apoi se întinde peste cremă.

Revista Presei