Rețeta pentru cel mai răcoros tort de vară! E gata în doar câteva minute. Care este secretul

de: Ana Toma
17 iul. 2020
Rețeta pentru cel mai răcoros tort de vară! E gata în doar câteva minute. Care este secretul

În timpul verii, un desert răcoros este cel mai potrivit pentru a ne astâmpăra pofta de dulce. Tortul cu miere și fructe de pădure este cel care va oferi cea mai bună experiență papilelor gustative, iar rețeta este una foarte simplă. 

Gwyneth Paltrow a publicat această rețetă, iar rezultatul este unul pe măsură. Blatul obținut va fi unul extrem de pufos care se topește imediat în gură. De asemenea, întreg tortul este un adevărat deliciu.

De ce ai nevoie

  • 3 oua
  • zeama de la o lamaie
  • o jumatate de cana de miere
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • o cana de zahar brun
  • 2 cani si jumatate de faina
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 177 ml ulei de canola
  • 177 ml ulei de masline

Pentru servire: fructe de pădure (mure, zmeură, afine).

Cum se prepară

Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C. Între timp se amesteca ouale si coaja de lamaie cu un mixer cu viteza medie timp de aproximativ 30 de secunde, apoi se adauga mierea, si se mai amesteca inca un minut.

Se adauga incet uleiul de canola si pe cel de masline, urmate de lapte. Se opreste apoi mixerul si se adauga ingredientele uscate (zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare).

Se reia dupa amestecarea la viteza medie timp de 2 minute sau pana cand aluatul este neted si s-a subtiat.

Se pune hartie de copt pe tava inainte de a se turna aluatul.

Urmatorul pas este turnarea aluatului. Acesta se lasa la copt timp de 45 de minute, iar tava se roteste la jumatatea timpului de coacere.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un suport. Se taie apoi in patrate uniforme si se adauga fructele de padure deasupra. Pentru cine isi doreste un gust mai aromat, se poate turna deasupra putin sirop de artar.