Rețeta pentru cele mai fine gusturi: salata surpriză! Conține o serie de ingrediente care combinate sunt un deliciu

de:
01 aug. 2020
Rețeta pentru cele mai fine gusturi: salata surpriză! Conține o serie de ingrediente care combinate sunt un deliciu

Te numeri printre iubitorii de salate și vrei să încerci ceva nou? Atunci această rețetă este tot ceea ce ai nevoie. Salata cu portocale și nuci pecan este un răsfăț și va fi un adevărat deliciu în farfuria ta. 

Pentru a prepara această rețetă  de salată surpriză ai nevoie de doar 15 minute și de ingrediente proaspete. De asemenea, această salată vine cu beneficii uimitoare pentru organsimul tău, așa că trebuie să o încerci neapărat.

De ce ai nevoie?

  • ulei de masline
  • cateva bucati de fenicul
  • 4 portocale rosii sau galbene
  • 1 pachet mix de salata
  • 1 conserva de boabe de fasole alba
  • 100 grame nuci pecan
  • 50 grame stafide
  • 1 legatura usturoi chinezesc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de otet rosu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • piper cayenne (optional)
  • 1 lingura apa

Cum o prepari

Primul pas este sa prepari termic feniculul. Dupa ce l-ai curatat, spalat si taiat in felii subtiri, adauga-l in tigaie impreuna cu putin ulei de masline.

Timpul de preparare este de cateva minute si un lucru recomandat ar fi sa folosesti o lingura de lemn pentru a amesteca cu grija feliile de fenicul. Soteaza-le pana cand capata o culoare usor aurie spre margini.

Dupa ce sunt gata, transfera-le intr-un bol si adauga putina sare si piper peste ele.

Spala apoi frunzele de salata si inlatura excesul de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Dupa ce ai facut asta, aranjeaza-le intr-un bol sau pe o farfurie, apoi presara boabele de fasole, nucile pecan si feliile de portocale rosii.

Adauga apoi feliile de fenicul, usturoiul verde si stafidele, iar inainte sa adaugi dressingul pentru salata, adauga putin ulei de masline peste ingrediente.

Toarna apoi dressingul pentru salata si amesteca ingredientele bine pentru a simti gustul din plin.