Rețeta pentru prăjitura Cabana! Nu ai nevoie de cuptor și se prepară rapid

de: Ana Toma
09 iul. 2020
Rețeta pentru prăjitura Cabana! Nu ai nevoie de cuptor și se prepară rapid

Prăjitura Cabana este unul dintre cele mai cunoscute și delicioase deserturi. Deși în mod tradițional, compoziția prăjiturii se coace la cuptor, această rețetă este una mai diferită, păstrând aroma intensă a prăjiturii.

Înainte de a te apuca de treabă trebuie să știi că la baza compoziției există o cremă de budincă, biscuiți și banane. Rețeta este un foarte simplă și poți prepara oricând dorești, într-un mod rapid.

De ce ai nevoie

  • 250 g biscuiti simpli
  • 2 pachete praf budinca de vanilie
  • 250g biscuiti cu cacao
  • 6 linguri zahar
  • 150g unt
  • 2 banane
  • 1 esnta de vanilie
  • 500 ml lapte

Cum se prepară

Pentru cremă, se amestecă zahărul și laptele într-o oală, iar separat se dizolvă cele două plicuri de praf de budincă în puțin lapte. Se pune apoi pe foc oala cu laptele și zaăhărul și se așteaptă până dă în clocot. Când laptele a clocotit, se adaugă praful de budincă dizolvat.

Mare atenție la foc, este necesar ca acesta să fie foarte mic, iar compoziția obținută se amestecă în acest timp până la omogenizare. Când este gata, se îndepărtează oala de pe foc și se lasă crema la răcit puțin.

După ce crema se răcește se adaugă untul și estența de fanilie, mixând în continuu până când acestea se omogenizează.

Pentru prăjitură se ia un platou și se întinde peste el o folie de aluminiu, iar pestea ceasta se așează treptat câte un biscuite alb pentru a forma un rând de biscuiți.

Cand crema noastra se va raci vom adauga peste untul si esenta de vanilie, mixand continuu pana cand acesta se omogenizeaza. Crema de budinca este gata.

Se adaugă apoi peste acest rând un strat de cremă, iar peste cremă se adaugă două banane una după alta. După adăugarea bananelor se adaugă restul cremei de budincă deasupra.

Biscuții de cacao și ceilalți biscuți albi rămași se adaugă peste cremă în formă de acoperiș. Se aranjează astfel încât prăjitura să aibă formă triunghiulară.