Rețeta perfectă: Cel mai bun pui la cuptor, cu cimbru și sos. Ce alte ingrediente trebuie să adăugați pentru un gust divin

pui la cuptor (2)

Vorbim astăzi despre o rețetă delicioasă de friptură de pui la cuptor, asezonată cu cimbru și sos. Rețeta se prepară simplu, cu ingrediente la îndemână, însă rezultatul va fi unul cu siguranță de neuitat.

  • 1 pui grill
  • 2 lingurițe
  • sare
  • cimbru proaspăt
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 lingură unt topit
  • 250 ml supă-bază de pui, cu un conținut redus de sare
  • 4 cartofi făinoși
  • 300 g miez de dovleac
  • 2 morcovi

Pentru sos:

  • 2 linguri făină
  • 250-375 ml supă-bază de pui, cu un conținut redus de sare

Mod de preparare:

„Încinge cuptorul la 180°C. Presară 1/2 linguriță de sare pe cavitatea puiului și introdu înăuntru câteva fire de cimbru și ceapa tăiată în jumătate. Leagă laolaltă picioarele puiului cu sfoară de bucătărie; ridică aripile către gât și trage vârfurile lor în spatele păsării, ca să rămână fixate. Unge puiul cu jumătate din ulei, apoi presară deasupra jumătate din piper și încă 1/2 linguriță de sare.

Așează puiul, cu pieptul în sus, pe o tavă de copt. Stropește-l cu untul topit și toarnă jumătate din supa-bază în tavă. Acoperă pasărea cu folie și coace-o 45 de minute.

Scoate puiul din cuptor. Aruncă folia și umezește puiul cu supa-bază suplimentară. Mișcă-l puțin, ca să nu se lipească de vas. Pune legumele tăiate bucăți în altă tavă de copt, stropește-le cu restul de ulei și presară deasupra piperul și sarea rămase.

Rețetă: Cel mai bun pui la cuptor, cu cimbru și sos

Coace puiul și legumele 30 de minute, lăsând puiul neacoperit și umezindu-l ocazional. Întoarce legumele, apoi lasă ambele tăvi în cuptor alte 15 minute sau până când carnea este făcută, iar legumele sunt rumenite și fragede. Scoate puiul pe un platou sau pe un fund de lemn și acoperă-l lejer cu folie, ca să se păstreze cald.

Pentru a prepara sosul, pune tava pe aragaz, la foc potrivit. Adăugând făina, amestecă, astfel încât să se încorporeze în lichid resturile caramelizate de pe fundul și lateralele tăvii. Toarnă lent supa-bază și las-o să dea în clocot, apoi micșorează flacăra și fierbe sosul molcom câteva minute, până ce se îngroașă.

Porționează puiul. Servește-l cu sosul și cu legumele coapte,” notează kaufland.ro.

Revista Presei