Rețeta perfecta: Cele mai delicioase macaroane cu brânză. Iată care este ingredientul secret

macaroane cu branza

Macaroanele cu brânză reprezintă una dintre rețetele de care îmi aduc aminte cu cel mai mare drag de când eram mic. Astăzi, vă propun și vouă o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă pentru macaroanele cu brânză.

Ingrediente:

  • 500 g macaroane
  • 50 g unt
  • 600 g branza dulce sau sarata(telemea, cas, cascaval)
  • 1 praf de sare(la cele dulci)
  • 100 g zahar sau miere-la cele dulci

Mod de preparare:

„Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. E nevoie de o oala inalta sau o cratita larga, sa acopere bine cu apa pastele.

Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-10-12 minute, in functie de duritate, este sprecificat pe ambalaj).

Se scurg de apa cand sunt gata, se adauga untul si branza si se amesteca. Daca folositi telemea, cascaval, cas… o radeti inainte.

Daca folositi zahar sau miere de albine, le amestecati acum.

Eu am folosit 400 g de branza proaspata si 200 g de ricotta (urda) de oaie.

Truc:

Daca faceti mai multe macaroane cu branza si nu se mananca, a doua zi bateti 2-3-4 oua, adaugati niste stafide sau fructe confiate, arome si amestecati cu macaroanele ramase. Dati la cuptor si aveti o minunata budinca de paste,” notează pofta-buna.ro.

Revista Presei