Rețetă: Pizza la tigaie: Iese delicioasă și se prepară în doar 15 minute

pizza la tigaie
Photo by Karthik Garikapati on Unsplash

Pizza este preparatul italian adoptat cu succes de o lume întreagă. Cu cât a fost adoptat la scară mai mare, cu atât au apărut mai multe variante de preparare. Vă prezentăm astăzi o rețetă extrem de simplă de pizza la tigaie, care este gata în doar 15 minute, pretându-se deci pentru zilele în care sunteți pe fugă și trebuie să mâncați ceva rapid.

Ingrediente:

Pentru blat

  • 3 linguri de iaurt/smântână
  • 9-10 linguri de făină
  • 2-3 ouă
  • sare

Pentru toppinguri – la alegere

  • sos de roșii
  • mezeluri/carne gătită de pui/porc
  • parmezan, mozzarella
  • ciuperci, ardei, ceapă, porumb, măsline etc.

Mod de preparare:

„Pizza la tigaie este o soluție la îndemână atunci când vrei să pregătești ceva de mâncare gustos, dar rapid. Trebuie să știi că rețeta este foarte simplă, doar este indicat să respecți pașii de mai jos. Iată cum faci pizza la tigaie:

Combină, într-un bol, toate ingredientele pentru blat, până obții un aluat moale, chiar lichid și omogen.

Încinge tigaia, la foc mediu, pune puțin ulei și toarnă aluatul.

Pune toppingurile alese deasupra (în asta constă frumusețea rețetei, e atât de versatilă încât o poți face mereu diferit, astfel încât să nu te saturi de ea). Poți alege un dressing în funcție de preferințe sau de ce ai în frigider în acel moment. Pune capacul și lasă să se coacă pizza la tigaie, la foc mic spre mediu.

Când se rumenește pe la margini blatul și cașcavalul e bine topit, dă tigaia de pe foc, feliază pizza cât e ferbinte și asta-i tot,” notează retete.unica.ro.

Revista Presei