Rețetă: Prăjitură pufoasă și răcoroasă cu caise. Adaugă acet ingredient pentru un blat extrem de fin

10 iul. 2020
Rețetă: Prăjitură pufoasă și răcoroasă cu caise. Adaugă acet ingredient pentru un blat extrem de fin

Ușor de preparat, această prăjitură răcoroasă si aromată de caise, este desertul ideal pentru după-amiezile de vară, petrecute în grădină, alături de o ceașcă de cafea. O poți face cu piersici din compot, dar pentru că este sezonul lor, le găsești foarte ușor pe tarabele piețelor. La următoarea vizită la piață cumpără și câteva caise pentru această rețetă și noi îți garantăm că nu vei regreta.

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 6 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • un pahar iaurt (375 gr)
  • o ceșcuță ulei (120 ml)
  • 2 plicuri zahăr vaniliat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr făină
  • sare

Mod de preparare:

Se spală caisele, se scot sâmburii și se scurg pe un prosop de hârtie până sunt gata și celelalte ingrediente.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat bine cu puțină sare. Când au devenit spumă, se adaugă zahărul și se bate în continuare cu telul până se întăresc. Mai apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, uleiul, zahărul vaniliat și iaurtul în care a fost dizolvat praful de copt.

Se amestecă ușor, apoi se pune făina puțin câte puțin.

Se toarnă compoziția într-o tavă de 23/36 tapetată cu hârtie de copt.

Se așază jumătățile de caise în rânduri și se dă prăjitura la cuptorul setat pe 180 de grade, pentru 40 de minute.