Rețetă: Pregătește acasă cea mai sănătoasă și totodată delicioasă înghețată cu căpșuni. E extrem de simplu!

Inghetata-cu-capsuni-500×460

Înghețata este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Dacă vrei însă să te bucuri de gustul său special și răcoros, dar totuși să consumi un produs sănătos, îți propunem următoarea rețetă de înghețată de casă cu căpșuni.

Ingrediente:

  • 350 g capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 1/2 lamaie (doar sucul)

Mod de preparare:

„Curatam coditele capsunilor, le trecem rapid printr-un jet de apa rece si le stergem cu grija.
Stropim capsunile cu sucul unei jumatati de lamai mari si le amestecam cu zaharul.
Le mixam la robot, la viteza maxima, pana obtinem un sos fin.

Amestecam sosul cu smantana lichida si laptele si mixam din nou pentru cca 3 minute, la viteza maxima. Punem inghetata intr-o forma (eu am ales o forma de silicon ca sa imi fie mai usor sa o scot) si o bagam la congelator pentru 24 de ore.

Daca dorim ca inghetata sa fie foarte fina, o mixam o data la 40 de minute, in primele 3 ore dupa ce am bagat-o la congelator. Dupa 24 de ore scoatem inghetata de la congelator si o taiem in bucati. Introducem bucatile de inghetata de capsuni in robot si mixam la viteza maxima pana obtinem o inghetata spumoasa si fara cristale de gheata in ea.

Dupa ce am mixat-o, o mai lasam cca 15-20 minute la congelator, apoi o servim cu sos de ciocolata sau cu orice altceva doriti dumneavoastra. Am gresit ca am turnat sosul caldut peste inghetata. In cazul in care folositi un sos de casa pentru aceasta inghetata, va recomand sa il lasati sa se raceasca foarte bine inainte,” notează lauraadamache.ro.

Revista Presei