Rețetă: Pregătește cea mai delicioasă tartă cu brânză dulce! Sfaturile chefilor de la cea mai prestigioasă școală de gătit din Franța

tarta-cu-branza

Fie că prepari o rețetă cu carne, cu spanac sau cu brânză dulce, tarta reprezintă tot timpul o alegere bună atunci când vrei să impresionezi și din punct de vedere al gustului, dar și ca aspect.

Urmărește rețeta noastră de astăzi și învată să prepari o delicioasă tartă cu brânză dulce, urmând sfaturile chefilor de la cea mai prestigioasă școală de bucătari din Franța.

Ingrediente tartă cu brânză dulce:

Pentru aluatul dulce:

  • 250 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • extract de vanilie
  • 1 varf de sare

Pentru crema de brânză albă:

  • 500 g de brânză de vaci 40%
  • 125 g zahăr
  • 3 oua
  • 40 g amidon de porumb
  • 10 cl smântână grasa
  • extract de vanilie

Mod de preparare:

Pentru aluatul dulce:

„În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza. Puneti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider,” mentioneaza bucataras.ro.

Pentru compoziția cu brânză:

„Se separa galbenusurile de albusuri. Se amestecă brânza, gălbenușurile de ou, smântâna, zahărul și vanilia. Se bat spuma albușurile de ou. Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Ungeti cu unt o forma detasabila. Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa – imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita.

Se toarnă compozitia cu brânză si se coace in cuptorul incins la 180 ° C, timp de 40-45 minute. Am lăsat-o în cuptorul oprit. În mod normal, daca este facuta intr-un cerc de patiserie, se indeparteaza cercul de patiserie dupa 25-30 de minute si se coace restul de timp fara cerc. Dupa ce o scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute si se rastoarna tarta pe un gril unde se lasa sa se raceasca complet cu susul în jos. Apoi se rastoarna din nou pe o farfurie si se decoreaza cu zahar pudra,” adauga bucataras.ro.

Revista Presei