Rețetă: Prepară această delicioasă plăcintă cu dovleac! Este favorita americanilor

placinta cu dovelac

Plăcinta cu dovleac reprezintă un adevărat festin închinat amintirilor din copilărie. Urmați această rețetă simplă și creați celor mici experiențe gustative de neuitat.

Ingrediente:

Aluat (pt 4 rulouri)

  • 1 cana mare cu apa calduta (300 ml)
  • 5-6 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • faina cat cuprinde

Umplutura

  • 1 farfurie adanca cu varf dovleac razuit
  • 2-3 linguri zahar pt fiecare rulou
  • scortisoara macinata ori zahar vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
  • ulei pt uns foile
  • zahar pudra vanilat, pt decor

Mod de preparare:

„Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit pt cca 30 min la loc caldut.

Se imparte coca in 4 parti egale. Fiecare parte se intide cu facaletul in foaie subtire (ca la taitei), se unge cu ulei, se intinde uniform un sfert din dovleacul ras, se presara zaharul si zaharul vanilat/scortisoara.

Se ruleaza pastrand in marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperita cu dovleac care se pliaza spre partea inferioara a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia in timpul coacerii), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ulei si se coace la foc mediu pana se rumenesc deasupra,” notează bucataras.ro

Revista Presei