Rețetă: Prepară cea mai delicioasă cremă de zahăr ars. Este gata în mai puțin de

17 iun. 2020
Rețetă: Prepară cea mai delicioasă cremă de zahăr ars. Este gata în mai puțin de

Delicioasă, dar și simplu de preparat, crema de zahăr ars este desertul copilăriei pentru mulți dintre români. Rețeta de mai jos este simplă și nu te ține prea mult timp în bucătarie.

Această cremă de zahăr ars va fi un succes atât în cadrul unui prânz obișnuit cu familia, cât și la o cină cu prieteni pe care vrei să îi impresionezi.

Urmează sfaturile noastre și vei obține, în mai puțin de o oră și jumătate, un desert delicios, așa cum ți-l amintești din bucătăria mamei sau a bunicii.

De ce ai nevoie?

  • 1 l lapte;
  • 8 oua medii;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 150 g zahar tos fin (pentru crema de oua);
  • 150 g zahar tos fin (pentru caramel);
  • semințele de la o păstaie de vanilie

Cum se prepară?

Topirea zaharului pentru crema de oua si lapte

Pentru aceasta crema este ideala o cratita de metal, de cca 3-4 l volum, de 22 cm Ø si cu margini inalte de 10 cm, care poate fi introdusa si in cuptor.

Eu ma descurc perfect, in cuptorul meu electric, cu o cratita de aluminiu. Crema fierbe perfect! In acest caz, topim zaharul intr-o cratita pe foc mic si il turnam imediat in cratita de aluminiu, rotind-o cu grija, astfel incat zaharul topit sa acopere peretii acesteia pana la jumatate.

Asadar, daca folosim o cratita de metal, punem zaharul in cratita, pe foc mic, si il topim pana capata o culoare aurie. Amestecam din cand in cand zaharul, astfel incat sa nu se arda.

Dupa ce zaharul este complet topit, stingem focul si rotim cratita, cu foarte mare grija, pana cand fundul si peretii acesteia sunt imbracati, pe jumatate, in caramel.
Lasam cratita la temperatura camerei pana cand caramelul se raceste.

Preparare compozitie pentru crema caramel cu oua si lapte

Punem ouale intr-un vas, adaugam sarea, zaharul si semintele pastaii de vanilie si mixam cca 3-4 minute, la viteza medie.
Adaugam laptele rece si mai mixam cca 1 minut la viteza medie.

Cum se fierbe crema de zahar ars?

Turnam compozitia de oua in cratita cu caramelul rece. O asezam intr-o alta cratita, putin mai mare, umpluta pana la jumatate cu apa rece. Introducem cu grija crema in cuptorul preincalzit la 180°C si o fierbem cca 50-60 minute.

Este foarte important ca o data la 15 minute, sa adaugam cca 50 ml de apa rece in cratita cu apa. In acest fel impiedicam fierberea in clocote. Daca apa, in care este asezata cratita cu zahar ars, fierbe in clocote, vom obtine o crema de zahar ars cu gauri.

Stingem cuptorul, lasam crema caramel inca 10 minute in bain-marie (in cratita cu apa), apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, o punem in frigider si o lasam pana a doua zi, după care o putem servi”, notează lauraadamache.ro