Rețetă: Prepară cei mai gustoși colțunași! Ingredientul care face diferența

09 iun. 2020
Rețetă: Prepară cei mai gustoși colțunași! Ingredientul care face diferența

Începutul verii vine cu dorința de a experimenta deserturi delicioase, dar care, din cauza temperaturilor ridicate, e de preferat să pice cât mai ușor la stomac. Învată din rețeta de azi cum să prepari cei mai gustoși colțunași!

„S-au copt cireșele și ești în pană de idei cum să le mai încluzi în preparate simple și delicioase? Încearcă rețeta noastră de colțunași cu cireșe, pe care sigur o vei adora! Se pot prepara și sub formă de pateuri, dar forma de colțunași este mai spectaculoasă. Colțunașii cu cireșe pot fi serviți la desert, dar merg perfect și cu o friptură de rață, sau de gâscă,” menționează A1.ro.

Ingrediente:

Pentru aluatul de colțunași:

  • 800 gr făină (tip 550)
  • 20 gr sare
  • 50 gr zahăr
  • 250 gr unt (82% grăsime)
  • 150 ml apă rece
  • 20 ml oțet
  • 2 ouă

Pentru umplutură:

  • 1 kg cireșe
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr amidon

Rețetă: Prepară cei mai gustoși colțunași! Incredientul care face diferența

„Pentru aluatul de colțunași, făina se cerne și se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat cuburi, ouăle, oțetul și apa rece. Se frământă un aluat omogen care se acoperă și se dă la rece cât timp se pregătește umplutura. Dacă avem o formă specială pentru colțunași, o vom folosi, dacă nu, mergem pe metoda furculiței.

Împărțim aluatul în 8-10 bucăți pe care le modelăm sub formă de sfere. Întindem sferele pe masa înfăinată, sub forme circulare. Pe jumătate din suprafața aluatului punem câte o lingură din umplutura de cireșe și ungem marginile aluatului cu apă rece. Îndoim cealaltă jumătate de aluat peste umplutura de cireșe și presăm marginile aluatului cu o furculiță.

Transferăm colțunașii cu cireșe în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou bătut, presărăm puțin susan deasupra și îi coacem la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Îi servim ca atare, sau alături de un piept de rață delicios,” anunță A1.ro.