Rețetă: Prepară în casă cel mai bun Ayran! Ingredientele secrete, dezvăluite de cei mai mari bucătari turci

ayran

Ayranul este o băutură delicioasă ce își are originile în Turcia de azi. Conține doar trei ingrediente de bază însă poate fi „îmbogățit” cu fel de fel de mirodenii.

Conținând doar iaurt, apă rece și sare, ayranul este o băutură extrem de populară în Asia Mică, Orientul Mijlociu și Europa de Sud-Est.

„Acesta se servește adeseori în restaurantele de tip fast-food care comercializează mâncăruri de tip shaorma, kebab și gyros.

Originea ayranului este incertă, însă se bănuiește că ar fi pornit din crescătoriile de oi și capre din Turcia, unde iaurtul era amestecat cu sare pentru a-l conserva. Cu toate acestea, o băutură foarte asemănătoare se găsește în India, sub numele de lassi.

Pentru a obține un gust cu totul special,cei mai mari bucătari turci recomandă ca la ayran se mai adauge piper, mentă și chiar zeamă de lămâie.” potrivit retete.unica.ro.

Mod de preparare:

1. „Pune iaurtul într-un bol și amestecă-l bine cu sarea.
2.Adaugă în fir subțire apa și încorporeaz-o cu un tel.
3.Băutura se toarnă în pahare și se servește decorată cu frunze de mentă, alături de o mâncare condimentată delicioasă,” adauga retete.unica.ro.

Revista Presei