Rețetă: Prepară la tine acasă delicioasele paste italiene cu piept de pui și sos de roșii

paste cu piept de pui
Traditional chicken schnitzel with arugula cherry tomatoes salad on grey background, top view

Încercăm să îți aducem astăzi în farfurie savoarea italiană a pastelor cu piept de pui și sos de roșii, o rețetă simplă, dar delicioasă, care va fi gata în doar 30 de minute.

În ceea ce privește pastele, putem folosi atât spaghete, macaroane cât și paste scurte (penne, fusilli, farfalle), iar pentru carnea de pasăre putem folosi atât piept de pui cât și pulpe dezosate, tăiate cubulețe.

Ingrediente:

Pentru sosul marinara:

  • 400 g rosii proaspete sau decojite
  • busuioc, oregano (de preferinta proaspat)
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare

În plus:

  • 200 g piept de pui sau pulpe dezosate
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
  • putin parmezan sau pecorino
  • cca. 250 g paste uscate

Mod de preparare:

Cum se prepară sosul marinara?

„Pentru sosul marinara avem nevoie fie de rosii proaspete (de vara, aromate, bine coapte) fie de conserva de rosii decojite. Mai aveti nevoie de ierburi aromatice (eu am cules busuioc si oregano din gradina), usturoi si ulei de masline. Ierburile aromatice le tocam marunt. Usturoiul il presam cu latul cutitului dupa care il taiem marunt. Rosiile le taiem cubulete. Este foarte bine sa avem totul pregatit pentru ca restul merge deja foarte simplu si repede. Folosim si sucul din conserva.

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline. Adaugam apoi usturoiul si amestecam repede sa nu se arda, presaram deasupra o parte din ierburile aromatice, amestecam si stingem totul cu putin vin rosu (optional) si cu rosiile cubulete. Dupa ce am amestecat bine, diluam compozitia cu o cana de apa si lasam sosul marinara la fiert, la foc mic. Ce aroma faina are!!

Daca scade prea tare mai putem adauga putina apa. Sosul trebuie sa fiarba in jur de 30 de minute. Intre timp, cu o lingura de lemn zdrobim cubuletele de rosii astfel incat sa se formeze sosul. Puteti sa puneti sosul si in blender dar mie imi place mai mult asa. In final mai adaugam niste ierburi aromatice si un pic de sare. Puteti pune niste chili daca doriti, italienii nu prea pun piper, dar daca va place, puteti pune,” notează savoriurbane.com.

Cum se pregătește pieptul de pui?

„In primul rand punem pe foc o oala cu apa si sare pentru paste pe care le vom fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Pana se face sosul si se prajeste carnea se fierb si pastele.

Pieptul de pui il taiem cubulete si il prajim scurt, la foc mare, pe toate partile in 2-3 linguri de ulei (de masline, de floarea soarelui). Tigaia trebuie sa fie suficient de mare, nu ingramadim carnea. Dorim ca aceasta sa fie prajita scurt, sa ramana aurie si nu inabusita sau fiarta (sa nu devina gri). Scoatem apoi carnea prajita din tigaie si o pastram separat pana terminam sosul,” adauga savoriurbane.com.

În final, în tigaia în care ați prăjit carnea puteți adăuga sosul de roșii preparat și lăsați totul să clocotească 1-2 minute. Apoi, puneți carnea înapoi și stingeți focul. Pastele fierte se scrug de apă și sunt gata de servire. Puteți amesteca pastele cu sosul din tigaie sau puneți-le în farfurii și adăugați sosul deasupra. Puteți presăra de asemnea pe deasupra verdeturi sau putin parmezan sau pecorino ras.

Revista Presei