Probleme cu ficatul? Consumă această băutură naturală timp de trei zile și îți vei curăța ficatul total. Ingredientele le ai deja în bucătărie

bautura naturala (2)
Photo by Fallon Michael on Unsplash

Ficatul este un organ activ în permanență, care ne ajută la curățarea sângelui, la neutralizarea toxinelor din organism și la stimularea digestiei. 

Alimentația modernă, prin alimentele procesate, este responsabilă pentru toxinele care ne țin ficatul ocupat tot timpul. Din cauza numărului din ce în ce mai mare de toxine care ne ajung în organism, din ce în ce mai mulți oameni au început să aibă probleme cu ficatul, lucru îngrijorător, ținând cont că de sănătatea acestui organ depinde buna funcționare a ochilor, creierului, inimii, articulaţiilor şi rinichilor.

Îți prezentăm astăzi rețeta unei băuturi naturale care îți va ajuta ficatul să se curețe, iar primele efecte pozitive le vei simți încă din primele zile după consum.

Ingrediente:

  • 3 lămâi;
  • o cană cu frunze proaspete de pătrunjel;
  • 5 tulpini de ţelină preparate la abur;
  • 6 căni de apă

Mod de preparare:

„Lămâile se spală foarte bine, apoi se taie în cubuleţe, cu tot cu coajă. Tulpinile de ţelină se taie şi ele în bucăţi mai mici, iar frunzele proaspete de pătrunjel se mărunţesc. Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă foarte bine, până la omogenizarea completă.

Administrare

Se administreaza câte 2 pahare de sucuri, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 3 zile la rând.

Se face o pauză de 7 – 10 zile, după care cura de detoxifiere poate fi reluată.

Lămâile neutralizează radicalii liberi

Lămâile conţin flavonoizi, compuşi cu minunate proprietăţi antioxidante, precum şi cantităţi însemnate de vitamina C, ce neutralizează radicalii liberi şi ajută sistemul imunitar,” notează topremediinaturiste.ro.

Din sucul de lămâie, ficatul produce mai multe enzime decât din oricare alt aliment. De asemenea, lămâia dizolvă depozitele de minerale care s-ar putea transforma în pietre, iar flavonoidele din compoziția sa ajută la prevenirea cancerului, oprind diviziunea celulară în multe linii de celule canceroase.

Pătrunjelul combate viruşii care atacă ficatul

„În frunzele de pătrunjel au fost descoperite opt vitamine şi numeroase alte substanţe ce previn degenerarea ADN-ului şi îmbătrânirea celulelor, precum flavonoidele, clorofilă şi ftalidele. Acest zarzavat are o uimtoare capacitate de a combate radicalii liberi care duc la îmbătrânirea prematură. De asemenea, studiile au demonstrat că pătrunjelul are un neobişnuit efect de combatere a viruşilor care atacă ficatul. Totul, datorită clorofilei care se găseşte din abundenţă în frunzele sale proaspete şi care inhibă dezvoltarea viruşilor hepatici.

Ţelina ‘’arde’’ grăsimile

Prin bogăţia de vitamine, enzime, hormoni vegetali şi substanţe aromatice complexe, uşor asimilabile, ţelina exercită efecte echilibrante, detoxifiante, reglatoare hormonal şi de reîntinerire generală asupra organismului. Nu trebuie uitate proprietăţile diuretice ale ţelinei, care ajută la eliminarea excesului de apă din ţesuturi şi la arderea mai eficientă a grăsimilor. Ajută la menţinerea funcţiei renale sănătoase şi normale, eliminând toxinele acide din organism şi prevenind formarea pietrelor la rinichi,” adaugă topremediiaturiste.ro.

Revista Presei