Rețeta secretă a marilor bucătari. Cum prepară cea mai delicioasă tocăniță de mazăre cu pui. Este pur și simplu un deliciu

23 iul. 2020
Rețeta secretă a marilor bucătari. Cum prepară cea mai delicioasă tocăniță de mazăre cu pui. Este pur și simplu un deliciu

Tocănița de mazăre cu pui este un preparat care îmi amintește de copilărie, la noi în familie aceasă rețetă fiind gătită foooarte des.

Dincolo de afinitatea alor mei pentru acest preparat, tocănița de mazăre cu pui reprezintă și o mâncare extrem consisentă, cu mulți nutrienți, motiv pentru care și eu aleg să o prepar destul de des.

Ingrediente:

  • 4 copane
  • 250 g mazare
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 2 linguri bullion
  • 4 linguri ulei (pentru un gust desăvârșit, înlocuiți uleiul cu 2-3 cubulețe de unt)
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

„Carnea se rumeneste in ulei (sau, precum recomandăm noi, în unt) si apoi se scoate.
Se pune ceapa taiata pestisori, se caleste un pic si apoi se adauga usturoiul feliute, carnea si morcovii rondele.

Se toarna apa si se lasa la fiert 20 de minute. Se pun apoi mazarea si cartofii taiati cuburi.
Se desface bulionul in putina apa si se adauga dupa ce au fiert cartofii si mazarea. Se potriveste gustul de sare si piper si se aduce la masa cu patrunjel tocat,” notează rețetepractice.ro.