Rețetă simplă și delicioasă: Gogoși din dovlecei cu brânză telemea

reteta dovlecei

Este sezonul dovleceilor iar această rețetă delicioasă de gogoșele  din dovlecei cu brânză telemea îi va face pe cei dragi să te roage să o prepari din nou și din nou.

Rețeta dulce-sărată este extrem de simplu de preparat și poate fi făcută inclusiv pentru cei mici, dacă renunțați la gătitul în ulei și, în schimb, coaceți gogoșelele la cuptor, într-o tavă în care ați pus în prealabil hârtie de copt.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei potriviti
  • 4-5 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 7-8 linguri faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie (dupa gust)
  • ulei pentru prajit
  • cca 50-80 g telemea oaie

Mod de preparare:

„Luam dovleceii ii spalam si ii curatam de coaja, apoi ii dam prin razatoarea mare si ii saram. Dupa ce i-am lasat cca 20-30 minute sa isi lase apa ii stoarcem bine de apa si ii amestecam cu cele 2 oua, zaharul, faina, esenta de vanilie si telemeaua de oaie (pe care am maruntit-o cu furculita).

Intr-o tigaie punem ulei la incis, cat sa poata cuprinde bine gogosile. Luam din amestecul de dovlecei cate o lingura si punem in uleiul bine incins. Le lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem.

Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti, le scoatem intr-un vas in care am pus cateva servetele de hartie pentru ca sa absoarba surplusul de ulei, apoi le mutam pe un alt platou si servim,” notează gastropedia.ro.

 

Revista Presei