Rețetă simplă și delicioasă: Tocăniță de pui cu ciuperci. Rețeta este folosită în marile restaurante

tocanita de pui cu ciuperci

Dacă vrei o rețetă cu care să fie toată familia mulțumită și să fii sigur că nu dai greș, atunci aceată rețetă simplă și delicioasă de tocăniță de pui cu ciuperci este pentru tine.

Ingrediente:

  • 800 g aripi de pui (sau pulpe)
  • 500 g ciuperci champignon proaspete sau 1 conserva
  • 1 ceapa rosie
  • optional: 1 ardei gras
  • paprica
  • sare, piper
  • patrunjel verde proaspat
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare:

Curățăm carnea de pui si o sărăm. Punem într-o tigaie uleiul la incins si adaugam aripile de pui. Prajim usor aripile pe toate partile.

Curatam ceapa si o taiem marunt. O rumenim usor cu carnea, 1-2 minute. Adaugam mai apoi si ciupercile.

Rețetă simplă și delicioasă: Tocăniță de pui cu ciuperci. Rețeta este folosită în marile restaurante

Lasam si ciupercile la rumenit un pic. Cand au inceput sa lase apa, adaugam si condimentele: sarea, piperul si paprica (boiaua dulce).

Adaugam, de asemenea, si un pic de apasi lasam tocana de pui la fiert timp de 20 de minute, la foc mic.

Amestecăm in cratita din 5 in 5 minute ca sa nu se prinda. Dupa 20 de minute apa s-a evaporat.

Gustam un pic, sa vedem daca mai are nevoie de sare sau piper. Tocam niste patrunjel si presaram deasupra.

Citește și:

Revista Presei