Rețetă simplă și delicioasă: Tocăniță de pui cu ciuperci. Rețeta este folosită în marile restaurante

tocanita de pui cu ciuperci

Dacă vrei o rețetă cu care să fie toată familia mulțumită și să fii sigur că nu dai greș, atunci aceată rețetă simplă și delicioasă de tocăniță de pui cu ciuperci este pentru tine.

Ingrediente:

  • 800 g aripi de pui (sau pulpe)
  • 500 g ciuperci champignon proaspete sau 1 conserva
  • 1 ceapa rosie
  • optional: 1 ardei gras
  • paprica
  • sare, piper
  • patrunjel verde proaspat
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare:

„Carnea de pui se curata si se sareaza. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga aripile de pui. Eu am folosit aripi pentru ca imi place sa fie cu piele si oase. Puteti folosi si pulpe, de preferat cu os. Sau puteti portiona un pui intreg in bucati mai mici dar eu nu tin neaparat sa am si piept de pui in tocana.

Prajim usor aripile pe toate partile. Astfel vor avea un gust deosebit, se mai topeste si grasimea si practiv numai trebuie sa fiarba foarte mult, fiind deja aproape gatite prin prajire.

Ceapa o curatam si o taiem marunt si o mai rumenim usor cu carnea cu tot, 1-2 minute nu mai mult. Daca doriti puteti pune acum si 1 ardei gras taiat in bucatele.

Apoi adaugam si ciupercile. Eu am avut niste ciupercute foarte mici si le-am lasat intregi. Daca erau mai mari le taiam sferturi.

Rețetă simplă și delicioasă: Tocăniță de pui cu ciuperci. Rețeta este folosită în marile restaurante

Am lasat si ciupercile la rumenit un pic, apoi, cand au inceput sa lase apa, am adaugat si condimentele: sarea, piperul si paprica (boiaua dulce).

Am adaugat si un pic de apa (cat sa acopere carnea) si am lasat tocana de pui la fiert timp de 20 de minute (la foc mic).

Trebuie amestecat in cratita din 5 in 5 minute ca sa nu se prinda. Dupa 20 de minute apa s-a evaporat si a ramas un sos fain si bun.

Am gustat un pic daca mai trebuie sare sau piper si am mai adaugat cate un pic din fiecare. Am mai tocat niste patrunjel verde deasupra si gata,” notează savoriurbane.ro.

Revista Presei