Rețetă: Tocăniță de cartofi cu pui și ceapă. Cea mai delicioasă rețetă veche

08 oct. 2020
Rețetă: Tocăniță de cartofi cu pui și ceapă. Cea mai delicioasă rețetă veche

Vă prezentăm astăzi o rețetă veche și totodată extrm de delicioasă de tocăniță de cartofi cu pui și ceapă. Urmați rețeta pas cu pas și veți avea parte de multe wow-uri din partea celor dragi care vor gusta preparatul!

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui (pulpe, aripi)
  • 150 ml suc de rosii (bulion sau passata din carton sau conserva)
  • 3-4 linguri de ulei
  • 4 cepe medii (doua rosii si 2 albe)
  • 2 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • optional: chimen sau 1 foaie de dafin
  • 500 g cartofi curatati
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

„Curățați ceapa și tăiași-o cubulețe mărunte. Încingeți într-o tigaie uleiul și căliți puțin ceapa.

Curățați carnea de pui se puf și așezați-o peste ceapa călită, după care adăugați sare și pipei. TUrnați epste o ceașcă de apă, acoperiți și lăsați la fiert aproximativ 10 min.

Curățați între timp morcovii și feliați-i. Curățați și cartofii și tăiați-i cubulețe. Îi păstrăm în apă rece.

După trecerea celor 10 minute, adăugați morcovii și sosul de roșii.

Rețetă: Tocăniță de cartofi cu pui și ceapă. Cea mai delicioasă rețetă veche

Lasam la fiert alte 10 minute. Mai apoi, puitem adăuga cartofii. Fierbem asa pana scade. Daca vedem că puiul mai are nevoie de fierbere, putem să mai adăugăm puțină apă.

Abia după ce stingem focul, punem și usturoiul – 1 catel zdrobit.