Rețetă: Tort de ciocolată fără coacere: O explozie de arome, un adevărat deliciu

ciocolata
Photo by Thais Do Rio

Acest tort este pur și simplu delicios. Îl recomandăm cu tărie pentru explozia intensă de arome și gustul delicios. Se pregătește ușor, nu necesită preparare termică și va fi pe gustul oricărui iubitor de ciocolată!

Ingrediente:

300 g nuci pecan
150 g curmale medjool
150 g smochine uscate
3 linguri miere crudă
5 linguri de cacao
1½ lingurițe extract de vanilie

BAZA
60 g unt de cacao,
150 g alune
3 linguri cacao
1½ linguri miere

GLAZURA
200 g ulei de cocos
120 g cacao
2 lingurițe de sirop de agave

Mod de preparare:

Puneți folie de copt într-o formă de tort cu diametrul de 20 de cm.
Pentru a face baza, radeți foarte fin untul de cacao într-un castron mic, apoi puneți-l într-un castron mare cu apă fierbinte și lăsați să se topească. Tocați alunele într-un robot de bucătărie, combinați-le celelalte ingrediente de bază și se presează în formă. Se răcește în timp ce faceți umplutura.
Tocați la robot nucile pecan, apoi adăugați ingredientele rămase și vâj la robot până când totul se omogenizează. Adăugați peste bază și răciți cel puțin 3 ore.

Combinați ingredientele pentru glazură și răciți-le timp de aproximativ 20 de minute, amestecând o dată sau de două ori. Rulați un cuțit cu lama rotundă în jurul marginii tortului și scoateți-l din formă.

Serviți!

Citește și:

Revista Presei