Rețeta zilei: Paste cu carne tocată și sos de roșii: Cea mai delicioasă rețetă dezvăluită de un bucătar italian

paste cu carne tocata

Pastele pot fi gătite într-un milion de feluri, dar astăzi vă prezentăm o rețetă venită de la mama ei, din Italia. Vorbim de o rețetă de paste cu carne tocată și sos de roșii, extrem de delicioasă dar totodată simplu de preparat.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (porc, pasare)
  • 1 ceapa veche sau 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
  • 1 lingura de ulei (doar daca carnea e slaba)
  • 1 paharel (150 ml) de vin rosu sec (optional)
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • 400 ml passata de rosii (suc gros sau cuburi)
  • 400 g paste uscate
  • parmezan pentru servire

Mod de preparare:

Pentru carnea tocată, am folosit pula si pept de porc.

Alegem o tigaie incapatoare si o incingem bine, fara ulei. Punem carnea tocata in tigaia incinsa si o sotam vreme de 8 minute la foc iute.

Reducem mai apoi flacara la foc mediu si adaugam peste carne ceapa tocata si usturoiul zdrobit. Adaugam ,de asemenea, sare, piper negru proaspat macinat precum si busuic si oregano.

Rețeta zilei: Paste cu carne tocată și sos de roșii: Cea mai delicioasă rețetă dezvăluită de un bucătar italian

Călim totul 2-3 minute si turnăm peste păhărelul de vin roșu. Marim un pic flacara ca sa acceleream evaporarea alcoolului si adaugam si conserva de rosii.

Sosul din carne de porc sau pui fierbe in aprox 50 de min, la foc mic, amestecand ocazional.

In timp ce fierbe sosul, ne mutam atentia pe paste. Pe la jumatatea timpului de fierbere a sosului punem la fiert o oala cu 3-4 litri de apă si doua lingurite de sare.

Pentru un plus de gust, pastele au nevoie de sare in timpul fierberii.

Rețeta zilei: Paste cu carne tocată și sos de roșii: Cea mai delicioasă rețetă dezvăluită de un bucătar italian

Am scurs pastele fierte le-am trecut in tigaia cu sosul fierbinte. Scuturam usor tigaia. Pastele fierbinti vor absorbi sosurile ca un burete. Adaugati o lingura de parmezan ras direct in tigaie, chiar inainte de servire. Sosul se va ingrosa si va imbraca frumos pastele. Pofta buna!

Citește și:

Revista Presei