Reușită de excepție pentru Alin Gălățescu. Imagini incendiare de la fashion show-ul de la Arcub: „Chimonoul întâlnește IA”

22 iul. 2021
Reușită de excepție pentru Alin Gălățescu. Imagini incendiare de la fashion show-ul de la Arcub:
Foto: Vlad Alexadru Mihăilescu

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

Evenimentul a închis expoziția „Chimonoul întâlnește ia” care a prezentat în oglindă simboluri ale culturii nipone şi culturii autohtone şi a marcat 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Expoziția a fost organizată sub auspiciile Ambasadei Japoniei în România, de Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB și a prezentat, între 24 iunie și 22 iulie, chimonouri şi ii din colecțiile Iuliei Gorneanu şi Mihaelei Bădin Chilian prezentate într-un discurs vizual atemporal, creat cu ajutorul artistei japoneze Ayako Funatsu.

Foto: Vlad Alexadru Mihăilescu

În ton cu spiritul expoziției curatoriate de Iulia Gorneanu, evenimentul de închidere a prezentat o abordare unică a temelor de stilism în care cele două elemente vestimentare – chimonoul japonez și ia românească au fost integrate în ținute moderne, dovedind caracterul atemporal al acestora.

Foto: Vlad Alexadru Mihăilescu

„E un demers spectacular și inedit de a demonstra că aceste simboluri estetice sunt atemporale și pot oricând să facă parte din cele mai moderne abordări. Ne-au fost aproape o mulțime de designeri români cărora le multumesc,” declară Alin Gălățescu, directorul artistic al fashion show-ului de la ARCUB.

Evenimentul de închidere „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show”  a prezentat creații ale designerilor români Aleha Toncea, Alexandra Calafeteanu, Atelier Bolero – Anca Balas și Ketty Nicolescu, IE Clothing – Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, Laura Caraman, Mihai Manciu, Mitiliane Couture – Andreea Simona, Raluca Soare – Parapli Solèy, cu accesorii asigurate de Atelier Danessa.

Foto: Vlad Alexadru Mihăilescu

Mulțumiri speciale sunt aduse de organizatorii evenimentului Iuliei Gorneanu, Agenției MRA, echipei de backstage formată Larisa Movila, Laura Karaman, Emilia Tudoran. Din echipa show-ului au mai făcut parte make-up artist Laura Perian și hair artist Ana Maria Mortasipu.

Organizat de Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB, „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show” face parte din seria de evenimente FASHION Moments marca Alin Gălățescu.

ARCUBCentrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.