Revoltător! Streinu Cercel spune de ce în România nu se fac teste pentru COVID-19. Lucrăm la jumătate din capacitate

11 apr. 2020
Revoltător! Streinu Cercel spune de ce în România nu se fac teste pentru COVID-19. Lucrăm la jumătate din capacitate

Declarațiile profesorului Adrian Streinu Cercel au stârnit valuri de revoltă. Managerul Institutului Matei Balș spune că în momentul de față România face testări pentru COVID-19 la jumătate din capacitate pentru că nu s-a dorit mai mult. Asta în contextul în care s-a dovedit că țările care au testat cel mai mult au avut cea mai mică rată de mortalitate.

Un exemplu în acest sens sunt Germania și Coreea de Sud. Medicul a declarat la Antena 3 și că începând de săptămâna viitoare, va fi crescută substanţial capacitatea de testare pentru noul coronavirus.

„Se pot face teste rapide, ale căror rezultate ie în 5-7 ore. Numărul acestor teste PSAR în această zi, a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că nu au fost solicitatea mai multe. Noi avem o capacitate de testare care e mulțumitoare în momentul de față. Urmează ca în următoarea săptămână să ducem 8.000 de teste pe zi.

Pentru a se face aceste 8.000 de teste cineva trebuie să le solicite. Dacă nu le solicită, ele nu se recoltează, dacă nu se recoltează nu se efectuează. Problema este de tip politică de sănătate publică”, a declarat Adrian Streinu Cercel.