Rezidenta Carmen Haiducu rupe tăcerea: ce a forțat-o să facă celebrul chirurg Mircea Beuran. Se simte jenată acum

carmen haiducu

Carmen Haiducu, rezidenta care l-a denunțat pe celebrul chirurg Mircea Beuran, fostul șef al Senatului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davilla, rupe tăcerea. Aceasta spune că nu a fost nicio plăcere să recurgă la gestul de a plăti mită pentru a obține un post pe care considera că-l merita.

„Am discutat personal cu domnul profesor. Nu este o victimă, așa cum se prezintă la tv. Nu trebuie să se preteze la așa ceva. Pentru mine nu a fost o plăcere, e de toată jena. Acest sistem este corupt. Dacă aveam o altă variantă decentă, aș fi optat pentru acea opțiune.

Am mers în cabinetul dumnealui și am discutat acele lucruri. Până să primească această sumă a spus că ocuparea unui astfel de post este imposibilă. După ce i-am dat banii, în cabinetul dumnealui, a zis că e posibil. Am fost singuri când i-am dat banii.

Am purtat aceste discuții referitoare la acest post, nu s-au concretizat. Nu e o atitudine demnă de un profesor. Sun medic specialist chirurg și am contract de gărzi cu Spitalul Floreasca. Am fost constrânsă să ajung în această situație.”, a spus Carmen Haiducu, conform bzi.ro.

Conform mai multor surse, într-o situație similară se găsește și Ioanel Sinescu, fostul rector de la UMF. Se presupun că acesta ar fi fost de fapt intermediarul tranzacției, iar numele lui apare în dosar.

Revista Presei