Rezultat surpriză. Unde se află cel mai bun restaurant din lume. Top 2019

10 aug. 2019
Rezultat surpriză. Unde se află cel mai bun restaurant din lume. Top 2019

În anul 2002, prestigioasa publicație britanică, Restaurant, lansa topul celor mai bune restaurante din lume. Clasamentul era întocmit în urma evaluărilor primite de la peste 1.000 de maeştri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi reprezentanţi ai industriei, sub protecţia anonimatului.

Anul 2019 a fost unul plin de surprize. Pentru prima dată, localul Mirazur din Menton, Franța, al cărui patron este maestrul bucătar argentinian Mauro Colagreco,a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume. Cu un an înainte se aflase pe locul 3, impresionând printr-un preparat inedit, sfeclă sărată cu caviar.

Locurile 2 și 3 au fost ocupate de Noma, din Copenhaga, Danemarca, care aparține lui Rene Redzepi, şi de Asador Etxebarri, al cărui maestru bucătar este Victor Arguinzoniz, din Atxondo, Spania.

Anul trecut, titlul i-a revenit unul local din Modena, Italia – Osteria Francescana. Este pentru prima dată când Franța ocupă locul 1 în clasamentul Restaurant. De reținut și că Mauro Colagreco este singurul maestru bucătar străin din Franţa care deţine trei stele Michelin.

Deși topul este unul prestigios și toate restaurantele se bat pentru a ajunge în el, metotologia pe care o utilizează britanicii este una controversată pentru că nu este foarte clară. Totuși dacă ajungeți prin Menton, oraș situat la 40 de km de Nisa, restaurantul Mirazur este un local pe care nu trebuie să-l ratați.