România a ajuns rușinea Europei! Domeniul cheie în care suntem ultimii

24 sept. 2019
România a ajuns rușinea Europei! Domeniul cheie în care suntem ultimii

România a ajuns rușinea Europei atunci când vine vorba despre investiții în infrastructură și economie, dar nu ne-am oprit aici. Într-un alt domeniu foarte important suntem ultimii.

Vrem să ajungem Europa Occientală la gra de civilizație, dar nici nu ne gândim la investiții pentru a stopa decalajul.

Domeniul în care am ajuns ultimii

În anul 2017, cele 28 de state membre UE au alocat 51,3 miliarde euro din cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport, pe ultimele locuri fiind Croaţia (13 euro pe cap de locuitor), Bulgaria (16 euro), Slovacia (23 de euro) şi România (25 euro pe cap de locuitor), arată datele publicate luni de Eurostat.

Dar asta nu e tot. statele din Vest continuă să investească. Luxemburg a alocat 492 de euro pe cap de locuitor, Suedia 256 euro şi Finlanda 206 euro. Aceste trei state sunt urmate îndeaproape de Olanda (199 euro), Danemarca (192 euro) şi Franţa (183 euro).

Media la nivelul Uniunii Europene este de 100 de euro pe cap de locuitor. Deasupra acestei medii se situează ţări precum Ungaria şi Belgia, iar sub medie sunt ţări precum Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie.

Eurostat spune că cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport au rămas stabil ca procent din cheltuielile totale de la începutul publicării datelor statistice cu privire la acest indicator, în anul 2004.