România se cutremură! Nou focar de infecție cu COVID-19! O fabrică cu 4000 de angajați obligată să se închidă

16 mai 2020
România se cutremură! Nou focar de infecție cu COVID-19! O fabrică cu 4000 de angajați obligată să se închidă

Coronavirusul continuă să facă victime umane și economice. Chiar în prima zi de relaxare, cele mai proaste vești au venit din orașul Găești, județul Dâmbovița. La fabrica Arctic au fost confirmate mai multe cazuri cu COVID-19. Din 100 de persoane testate, 32 erau pozitivi ieri.

Pacientul 0 a fost o femeie care a venit în contact cu rude din Germania și care a ascuns conducerii acest lucru. Ea și-a infectat colegii, care la rândul lor au purtat virusul peste tot, creând panică în întreg orașul.

Arctic este lider al pieței de electrocasnice din România și numără aproximativ 4.000 de angajați. Managementul a decis să închidă în cele din urmă fabrica, temporar.

În acest moment sunt confirmae 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare inițiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Toți cei confirmați pozitiv sunt asimptomatici și sunt spitalizați, sub atenta monitorizare a autorităților medicale locale. Angajații care au intrat în contact cu persoanele afectate au fost informați și sunt în prezent în autoizolare pentru a reduce răspândirea virusului.

Ce a transmis conducerea companiei

“În calitate de jucător major al pieței de electrocasnice, sănătatea este prioritatea noastră principală și aplicăm cu cea mai mare responsabilitate toate măsurile de prevenție. Depunem în permanență toate eforturile pentru a depăși această perioadă plină de provocări cu întreruperi minime ale producției și serviciilor, pentru a răspunde nevoilor societății și asigurând în același timp sănătatea tuturor angajaților, a partenerilor de afaceri, a consumatorilor și a comunităților locale.

Am inițiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranță la cele deja existente în toate facilitățile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte și proactive, așa cum rezultă și din inspecțiile sanitare întreprinse și lucrăm în strânsă cooperare cu autoritățile sanitare locale și centrale, pentru a preveni răspândirea virusului și a proteja sănătatea angajaților noștri. Rămânem aproape și oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectați și familiilor lor”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.