România stă pe o comoară de miliarde! S-a decis când începem să luăm banii

07 feb. 2020
România stă pe o comoară de miliarde! S-a decis când începem să luăm banii

România stă pe o adevărată comoară. Exploatarea acesteia ar aduce sume impresionante la buget și ne-ar face campioni în Europa într-un domeniu exrem de important. 

Este vorba de resursele naturale din Marea Neagră. Data estimată pentru începerea producției de gaze naturale în proiectul offshore de gaze din Marea Neagră al Black Sea Oil & Gas este prima jumătate a anului 2021, a anunțat Ministerul Energiei.

Anunțul vine după ce secretarul de stat pe Energie a avut luni o întâlnire cu directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG) Mark Beacom.

„Data estimată a finalizării lucrărilor și a începerii producției de gaze naturale este prima jumătate a anului 2021”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei.

Începem mai devreme

Anterior, Ministrul Economiei, Energiei, Turismului și Mediului de Afaceri anunțase că România ar putea să extragă gaze din Marea Neagră în 2022, dacă legea offshore cu modificări va fi aprobată în următoarea sesiune parlamentară ce începe luna aceasta.

Black Sea Oil & Gas este titulara Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură și de producție de gaze naturale din offshore-ul românesc al Mării Negre desfășurat în ultimii 30 de ani în România.