România, umilință istorică din partea Rusiei! Cu ajutorul unui român cu funcție

Rusia a aplicat o nouă umilință României. De data aceasta cu ajutorul unui român, pe nume Florin Segărceanu, antrenorul echipei de Fed Cup a țării noastre. Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au decis să nu participe la meciul de calificare în etapa finală, care se va desfășura la Budapesta.

Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara și Raluca Olaru au fost jucătoarele convocate la lot, un mix de tinerețe și experiență. Gabriela Ruse, debutantă s-a făcut de râs în primul meci împotriva Ekaterinei Alexandrova (28 WTA, 25 de ani)  A jucat extrem de prost și nimeni nu se aștepta să o revadă pe teren. A pierdut cu 6-1, 6-4.

Ana Bogdan și-a luat revanșa și a adus un punct României după o victorie entuziasmantă împotriva Veronikăi Kudermetova (38 WTA, 22 de ani). Era 1-1, România – Rusia, în prima zi de Fed Cup, competiție care are loc la Cluj. Din păcate, românca a pierdut în fața Alexandrovei și nimeni nu mai credea că țara noastră mai are vreo șansă.

În acest contex, antrenorul Florin Segărceanu a trimis-o pe Jaqueline Cristian să joace contra Veronikăi Kudermetova. Și fata a făcut o minune. A câștigat. Astfel Rusia – România, 2-2, cu publicul scandând numele sportivelor noastre.

A săpat groapa României

Doar că același Segărceanu a dorit să devină și groparul echipei și în loc să le trimită în proba de dublu pe Raluca Olaru, cea mai bine cotată româncă în proba de dublu și o specialistă a acestui joc, împreună cu Irina Bara, odihnită, el a optat pentru cuplul Gabriela Ruse – Jaqueline Cristian. Deși planurile fuseseră altele.

Deci ANTRENORUL român a optat pentru o jucătoare care a arătat că nu este deloc în formă și pentru una care tocmai terminase meciul și a obligat-o să intre pentru un alt meci la doar jumătate de oră distanță în fața a două rusoaice proaspete. Jaqueline este numărul 200 mondial, nu este Simona Halep să poată fi forțată.

Evident România a fost umilită de Rusia și a pierdut, după ce fetele au comis erori în lanț. Probabil că este timpul ca Florin Segărceanu să ia o pauză, mai ales că s-a remarcat prin decizii neinspirate și în meciul cu Franța, când România a ratat de puțin calificarea în finala competiției.

Foto: Jaquelina Cristian, jucătoare de tenis care a făcut un miracol astăzi pentru România, anulat, însă de Florin Segărceanu

Loading...

Revista Presei