Românii care pot ieși din casă fără nici o restricție. Sunt vizați inclusiv cei care sunt în carantină

de: Ana Toma
29 mart. 2021
Românii care pot ieși din casă fără nici o restricție. Sunt vizați inclusiv cei care sunt în carantină

Noile restricții impuse de Guvern au intrat în vigoare în noaptea de duminică și au generat un val de nemulțumiri. Mii de oameni au ieșit în stradă, dar situația este vizibil de clară. Normele impuse trebuie respectate cu strictețe.

Cu toate acestea, există anumite persoane care pot să părăsească locuința la orice oră, fără a avea nevoie de niciun document, iar în această categorie se încadrează inclusiv cei care se află în carantină.

Motivele pentru care poți ieși din casă

Conform ultimelor date, Bucureștiul a depășit incidența de 7 la mia de locuitori, iar același lucru este valabil și în cazul județului Ilfov. Cu alte cuvinte, în weekend, bucureștenii vor avea voie să mai circule doar până la ora 20.00, iar magazinele se vor închide de la ora 18.00.

În cazul în care Capitala va trece de 7,5 la mia de locuitori, aceste restricții vor fi valabile inclusiv în cursul săptămânii, după cum arată ordinul adoptat de Guvern.

O serie de persoane nu trebuie să își facă însă griji. Ele pot părăsi locuința la orice oră. Sunt vizate persoanele care merg la vaccinare, dar și victimele violenței domestice care trebuie să ajungă neapărat la secțiile de poliție. Această regulă se aplică inclusviv pentru persoanele aflate în carantină.

Românii care pot ieși la orice oră

Pe lângă victimele violenței domestice și persoanele care trebuie să se prezinte la vaccinare, cei care au animale de companie pot ieși și ele la orice oră doresc, însă cu condiția să nu se îndepărteze de locuință.

Scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte şi prezintă dovada că locuieşte în imobilul în faţa căruia se află”, informează Prefectura Capitalei.

Sursa citată a mai ținut să sublinieze faptul că, deși magazinele se vor închide mai devreme, cabinetele medicale, dar și cele stomatologice vor funcționa la program normal.

Astfel, toți cei care au nevoie de un consult de specialitate se pot deplasa oricând la clinica sau spitalul respectiv, folosind declarația pe propria răspundere.