Rugăciunea, care rostită astăzi face minuni. Sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului

biserica lumanari

Acoperământul Maicii Domnului sau Pocroave este o sărbătoare foarte importantă pentru creștinii ortodocși și se sărbătorește în fiecare an pe 1 octombrie. Este cruce roșie în calendar și se spune că rugăciunile rostite astăzi au o încărcătură emoțională foarte mare și sunt făcătoare de minuni.

Mulți credincioși aleg să țină post astăzi pentru a fi feriți de necazuri și boli. De această sărbătoare sunt legate și o serie de tradiții. În anumite zone, fete se gătesc astăzi ca pentru nuntă pentru ca apoi să aibă parte de o căsnicie fericită. În altele, se servesc plăcinte de post, cu mere sau dovleci, iar vitele sunt stropite cu apă sfințită pentru a nu se îmbolnăvi.

Rugăciunea care face minune de Acoperământul Maicii Domnului sau Pocroave, pe 1 octombrie

Astăzi, pe 1 octombrie este bine să rostim rugăciunea de mai jos, despre care se spune că atunci când este spusă din suflet face minuni.

O, Mamă prea iubită și Preasfântă Fecioara Maria, Tu care desfaci «nodurile» ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ți mâinile milostive spre mine. Îți încredintez astăzi acest «nod» (numim necazul) și toate consecințele negative. Îți dau acest «nod» care mă chinuie, mă face nefericit și mă impiedica să mă unesc cu tine și cu Fiul Tău, Mântuitorul meu.

Cred cu tărie că poți să desfaci acest «nod», pentru că Domnul Iisus îți dă întreaga putere. Tu ești Mama mea, știu că vei face aceasta pentru că mă iubești cu însuși iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci «nodurile» vieții mele, roagă-te pentru mine! Îți mulțumesc, Măicuța mea preaiubită!

Revista Presei