Rușine totală! România s-a făcut grav de râs în toată Europa! Imaginile au încins internetul

10 feb. 2020
Rușine totală! România s-a făcut grav de râs în toată Europa! Imaginile au încins internetul

Nu ratăm niciodată ocazia să ne facem grav de râs în Europa, iar autoritățile se pare că au grijă să ne facem de rușine peste tot în lume. Cele mai noi imagini arată acest lucru din plin. 

Astfel, un utilaj de deszăpezire a fost filmat pe Autostrada Sudului cum aruncă zăpada de pe un sens pe altul. Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii.

„Procedează corect. Zăpada se aruncă pe direcția vântului. Pe sensul ăsta mai vine o freză și o aruncă mai departe”, scrie un internaut.

„Mereu pe A2, având în vedere vântul semi-permanent dinspre Brăila-Buzău spre Călăraşi (ca direcţie), frezarea se face cu aruncarea zăpezii pe direcţia vântului. Dacă ar da-o contra vântului, ar duce-o înapoi pe şosea imediat după. Se trece apoi pe sensul opus cu bateria de frezare şi se aruncă în câmp.”, explică un altul.

„Numai la noi se poate întâmpla aşa la cât creier au….”, comentează o altă persoană.

„Păi aşa se justifică banii primiţi pentru deszăpezire,……se plimbă zăpada de pe un sens pe celălalt până la primăvară” , adaugă o altă persoană.

Câți bani fac firmele de deszăpezire 

Cele 2.101 de firme specializate de salubrizare, deszăpezire şi deratizare din România vor înregistra în acest an afaceri de peste patru miliarde de lei, dublu faţă de rezultatele din urmă cu zece ani, relevă o analiză de specialitate, publicată joi.

Conform cercetării Frames, afacerile din acest sector, care includ salubritatea, deszăpezirea şi deratizarea, sunt dominate de câţiva jucători importanţi care, de peste un deceniu, controlează serviciile din zona marilor oraşe.

Astfel, pe primul loc se află compania Romprest Service, cu afaceri de 233,7 milioane de lei în 2018 (în creştere cu 50,8 milioane faţă de nivelul din 2010), respectiv un profit net de 11,8 milioane de lei.

Pe locurile următoare, în topul cifrei de afaceri din 2018, se află companiile: Rosal Grup – cu 219,1 milioane de lei, Supercom (183,8 milioane lei), Urban (148,3 milioane lei), Polaris M. Holding (145,7 milioane lei), Retim Ecologic Service (110,3 milioane lei), Salubris Iaşi (70,9 milioane lei), RER Ecologic Service Bucureşti REBU (57,7 milioane lei), Comprest (55,3 milioane lei) şi RER Vest Bihor (55,3 milioane lei).