S-a aflat adevărul! De ce alte boli mai suferea Bogdan Stanoevici și ce infecție a contactat în spital. Ce i-a provocat decesul mai exact

13 ian. 2021
S-a aflat adevărul! De ce alte boli mai suferea Bogdan Stanoevici și ce infecție a contactat în spital. Ce i-a provocat decesul mai exact
Bogdan Stanoevici a fost ministru în Guvernul Ponta. Foto: Digi24

Decesul renumitului actor Bogdan Stanoevici a împărțit România în două. Cumplit, dar o parte din oameni au părut că se bucură de moartea acestuia, în contextul în care el era cunoscut ca un mare protestatar anti-mască și refuza să respecte măsurile restrictive.

Fost ministru în Guvernul Ponta, Bogdan Stanoevici urma să împlinească 63 de ani pe 22 ianuarie și se afla în spital de aproape o lună. Starea în care s-a prezentat a fost una gravă de la început. El s-a internat mai întât la Spitalul Pantelimon, iar apoi la CC iliescu pentru că nu răspundea deloc la tratament.

Jurnalistul Mirel Curea, a cărei soție este medic la Spitalul Colentina a dat detalii despre modul în care s-au întâmplat lucrurile în cazul celebrului actor, care a candidat la alegerila parlamentare din decembrie 2020, din partea Partidului Ecologist Român. Acesta a explicat și ce infecție nosocomială a luat Stanoevici din spital și cum l-a afectat.

De ce a murit Bogdan Stanoevici

„Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească! Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%.

Ce alte boli asociate mai avea Bogdan Stanoevici

În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, „plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a scris Mirel Curea pe facebook.