S-a aflat! Care sunt exact medicamentele cu care sunt tratați românii cu coronavirus

medicamente

S-a aflat care sunt medicamentele cu care sunt tratați în spital românii care au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Aceștia unt tratați în funcție de simptomele pe care le au. 

Astfel, românii infectați cu coronavirus sunt tratați în spitalele din România cu trei categorii de medicamente, combinația fiind adaptată fiecărui caz în parte, în funcție de simptome.

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat lista medicamentelor, așa cum a fost ea explicată de dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la Institutul Matei Balș.

Pentru tratamentul simptomatic: În funcție de simptome, oamenii primesc medicație diferită. Astfel, pacienții cu febră primesc Paracetamol și Algocalmin, iar pentru tuse li se administrează Codeină.

Pentru tratamentul patogenic. Aici intră anti-inflamatoarele, iar pacienții primesc Nurofen sau Diclofenac.

Noutatea. În această categorie intră o combinație de medicamente anti-gripă și anti-HIV. În cea mai folosită dintre situații este vorba de Tamiflu combinat cu Kaletra. Cea de-a doua opțiune, mai puțin utilizată, este de Darunavir Cobicistat, combinat tot cu Tamiflu.

Citește și:

Revista Presei