S-a aflat! Ce face Raed Arafat când ajunge acasă. Care este primul lucru

Secretarul de stat Raed Arafat a dat detalii despre ce face, exact, când ajunge acasă, ca să nu se pună în pericol de contaminare cu noul coronavirus. 

”Pantofii sunt scoși la intrarea în apartament. Hainele sunt și ele scoase și duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar și așa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine. După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

”Telefonul trebuie dezinfectat des. Cu șervețele umede și chiar cu soluții cu alcool, dacă are folie pe el. Fructele și legumele trebuie spălate. Șansa mare e să iei coronavirus de la cineva care strănută și tușește în fața ta. De pe suprafețe pe care le-au atins cei bolnavi”, a mai spus Raed Arafat.

Peste 500 de români contaminați

Un număr de 576 de persoane au fost confirmate, până în prezent, cu noul coronavirus în România,  a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre cele infectate, 73 au fost declarate vindecate şi externate: 51 – la Timişoara, 17 – la Bucureşti, 3 – la Craiova, câte una la Iaşi şi Constanţa.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 5 şi 76 de ani, a precizat GCS.

De asemenea, 6 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Suceava, au decedat.

Revista Presei