S-a aflat: Cele 4 medicamente împotriva coronavirusului, recomandate de „Matei Balș” 

19 mart. 2020
S-a aflat: Cele 4 medicamente împotriva coronavirusului, recomandate de

Astăzi, a fost publicat un document care arată care este exact schema de tratament pentru coronavirus, utilizată la spitalul Matei Balș. 

De reținut este faptul că medicamentele nu se găsesc în farmacii. Cele mai multe sunt distribuite prin programele naționale de sănătate, scrie newsweek.ro.

Cele  patru medicamente care au dat rezultate în combaterea noului coronavirus sunt: Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) și Remdesivir.

Kaletra e un compus ce e utilizat în tratarea HIV. Altele sunt experimentale, cum e Remdesivir.

Acesta nu se distribuie decât cu acordul companiei producătoare. Tamiflu, cel mai cunoscut, se eliberează exclusiv cu rețetă.

Tamiflu este un antiviral care a fost folosit în 2013 pentru tratarea cazurilor de gripă aviară și H1N1. Este indicat să fie folosit în primele 48 de ore de la declanșarea infecției pentru a avea mai multe rezultate.

Kaletra este un medicament folosit în tratamentul împotriva infectării cu HIV. Este compus, de fapt, din două medicamente – Lopinavir și Ritonavir. O cutie cu 120 de comprimate costă peste 1.100 de lei.

Clorochina (Plaquenil, Chloroquine, Hidroxiclorochina) este al doilea medicament folosit în lupta împotriva coronavirusului.,De fapt, acest medicament este utilizat în tratarea malariei. Statele Unite au aprobat folosirea clorochinei împotriva noului coronavirus, pentru că ea a dat rezultate.

Remdesivir este a treia soluție de tratament împotriva coronavirusului. Din păcate, acest medicament nu este omologat.