S-a aflat! Gestul banal care ucide coronavirusul (VIDEO)

Un medic din România a oferit sfaturi prețioase în lupta cu coronavirusul, astfel încât este important de reținut un singur lucru, care este esențial, deși pare un gest banal. 

Mai precis, este vorba despre banalul spălat pe mâini. Sub nicio formă nu îl neglijați, chiar dacă s-ar putea să vi se pară inutil. Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat că este cel mai important lucru în lupta cu extinderea epidemiei de coronavirus.

Focarul global de coronavirus a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale, a declarat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

„OMS a evaluat acest focar 24 de ore din 24 şi suntem profund îngrijoraţi atât de nivelurile alarmante de răspândire şi de gravitate, cât şi de nivelurile alarmante de inacţiune”, a afirmat acesta.

În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri de Covid-19 în afara epicentrului epidemiei în China a crescut de 13 ori şi numărul ţărilor afectate s-a triplat, a spus şeful Organizației.

Totalul cazurilor a ajuns la 118.000 de cazuri în 114 ţări, cu 4.291 de decese.

În pofida declarării unei pandemii, care în mod obişnuit este înţeleasă ca un focar greu de controlat care se răspândeşte pe plan internaţional, Tedros subliniază că este încă posibil să se reducă numărul de noi infecţii cu măsuri ferme de politică de sănătate.

Revista Presei