S-a aflat: Singura categorie de români total neatinsă de coronavirus!

19 apr. 2020
S-a aflat: Singura categorie de români total neatinsă de coronavirus!

În timp ce în România sunt aproximativ 9.000 de români infectați de coronavirus, într-un mod paradoxal, există o categorie de români unde nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus. 

Este vorba despre deținuți. Astfel, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate.

Potrivit datelor, la această dată se află în sistemul penitenciar din România nu mai puțin de 20.453 de deținuți și absolut niciunul dintre ei nu a luat coronavirusul.

Paradoxul este cu atât mai mare cu cât s-a raportat existența virusului în penitenciare, însă în rândul angajaților, dar și aici este vorba despre un singur caz.

”În ceea ce priveşte priveşte personalul angajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul Spital Dej (situaţie comunicată public în data de 08.04.2020, de autorităţile competente).

Ca urmare a derulării anchetei epidemiologice, testele efectuate celorlalţi angajaţi ai unităţii au relevat rezultate negative. În continuare, întreg personalul unităţilor subordonate beneficiază de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare, şi aplică metodologia de prevenţie stabilită la nivel de sistem”, precizează ANP.