S-a anunțat „Apocalipsa insectelor!” Cum va fi afectată viața pe Terra

insecte1213

Avertisment cumplit venit din partea oamenilor de știință. Sute de mii de insecte ar putea ajunge să fie pe cale de dispariție din cauza utilizării masive a pesticidelor. 

„Apocalipsa neobservată a insectelor” ar trebui să tragă un semnal de alarmă, spun oamenii de știință, care consideră că, dacă acest fenomen nu va oprit la timp, va avea consecințe inclusiv pentru viețile oamenilor.

Un studiu derulat de cercetători a ajuns la concluzia că numărul insectelor s-a înjumătățit în ultimii 50 de ani, ca rezultat al distrugerii naturii și a utilizării peste măsură a pesticidelor.

Mai mult decât atât, aproximativ 40% din cele peste un milion de specii de insecte cunoscute ar putea ajunge pe cale de dispariție, ceea ce ar putea serios în pericol viața de pe Pământ.

Exemplul Marii Britanii

Studiul se concentrează în special pe Marea Britanie, unde inspectele sunt studiate într-un mod mai consistent. Studiul a arătat faptul că 23 de specii de albine și viespi au dispărut complet în ultimul secol, în timp ce frecvența aplicării pesticidelor s-a dublat în ultimii 25 de ani.

„Nu putem fi siguri, dar în ceea ce privește numerele, ne-am pierdut cam 50% din insecte în ultimii 50 de ani. Ar putea fi mult mai multe”, a declarat Dave Goulson, profesor la Universitatea Sussex, unul dintre cei care au paricipat la realizarea studiului.

Revista Presei