S-a anunțat dezastrul financiar în România! Orban a spus pe față ce ne așteaptă

07 nov. 2019
S-a anunțat dezastrul financiar în România! Orban a spus pe față ce ne așteaptă

Premierul Ludovic Orban a anunțat dezastrul financiar. Premierul a scos tot gunoiul de sub preș și a spus adevărul despre banii României. Situația este mai mult decât catastrofală: Avem un minus de 11 miliarde la încasări și sunt restanțe de 5 miliarde de lei la PNDL.

„Sunt astăzi (miercuri, n.r.) prezent la Ministerul Finanţelor Publice pentru a-l instala oficial pe noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu. Am purtat o discuţie înainte de această conferinţă de presă privind situaţia finanţelor. Aşa cum am avertizat de cel puţin un an, este clar că starea finanţelor este foarte proastă. De altfel, se vede în cifrele oficiale publicate, respectiv la execuţia pe 9 luni, cu un deficit de 2,6% comparativ cu cel de anul trecut, aceeaşi perioadă, care era de 1,6%. De asemenea se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări în materie de colectare, unde avem un minus de 11 miliarde. De asemenea, pe colectarea contribuţiilor se înregistrează un minus de peste un miliard. Atât bugetul de stat, cât şi cel al asigurărilor sociale de stat şi al sănătăţii înregistrează un deficit”, a spus premierul Ludovic Orban.

Încep reducerile de cheltuieli

Astfel, ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, va trebui să strângă şurubul la maximum şi să evite orice cheltuială inutilă.

Cîţu va trebui să-şi formeze echipa urmând ca săptămâna viitoare să prezinte o fotografie detaliată, la zi, a situaţiei de moment şi măsurile pe care le va lua pentru a încerca să limiteze deficitul bugetar.