S-a anunțat prăpădul pentru pensionari! Trebuie să aștepte 6 luni. Ce se întâmplă cu banii de pensie

cupon-pensie-465×215

Noul ministru al Muncii a anunțat pe Facebook ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor pentru zeci de mii de români. Aceștia sunt nevoiți să aștepte chiar și o perioadă de șase luni, deși termenul legal este de doar 45 de zile. 

„10 pași întinși uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii.

Rezum aici prin ceea ce trec, în prezent, pensionarii români de la ghișeu până la decizia de pensionare.

Este nedrept și nenecesar de complicat. Se poate mai bine și mai simplu. Voi schimba lucrurile. Cu fiecare zi, ajung la rezultate. Așa lucrez,” a scris pe Facebook noul ministru al Muncii, care a publicat și o infografie numită Labirintul pensionarului.

La scurt timp de la preluarea portofoliului, Violeta Alexandru declara că este îngrijorată de faptul ”că softurile ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, salarii, tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale și de pensii în acest minister are nenumărate probleme”.

Revista Presei