S-a dat ordin! Cine nu respectă restricțiile va fi împușcat. Președintele care-și amenință propria populație

21 apr. 2020
S-a dat ordin! Cine nu respectă restricțiile va fi împușcat. Președintele care-și amenință propria populație

Pandemia de coronavirus face sute de mii de victime în întreaga lume. În acest context, unele țări vin cu măsuri extrem de dure. S-a dat deja ordin! Cine nu respectă ordinele, va fi împușcat. S-a aflat și cine este președintele care își amenință propria populație.

Cine nu respectă restricțiile va fi împușcat

Pandemia de coronavirus îi face pe unii conducători să treacă la măsuri radicale. În unele țări, oamenii sunt amenințați cu moartea dacă nu respectă măsurile de izolare.

În Filipine s-au luat deja măsuri fără precedent în vederea stopării răspândirii coronavirusului. Chiar președintele Rodrigo Duterte a atenționat cetățenii. Armata și poliția ar putea deschide focul asupra celor care provoacă tulburări publice în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Dictatorul Duterte a lansat acest avertisment după protestele locuitorilor din insula Luzon. Aceștia erau nemulțumiți de lipsa de produse esențiale.

„Se înrăutăţeşte. Subliniez încă o dată gravitatea problemei, iar voi trebuie să ascultaţi.

Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, în cazul în care se creează tulburări, iar vieţile le sunt puse în pericol, sunt: Împuşcaţi-i! Luaţi aminte, aţi fost avertizaţi. S-a înţeles? Morţi. Dacă veţi provoca probleme, vă voi îngropa!”, a declarat Duterte, citat de businessinsider.com.

Mai mult, Duterte spune că este absolut necesară menținerea ordinii în țară. Pe lângă amenințările cu împușcarea, în țară s-au mai luat și alte măsuri pentru a descuraja cetățenii să mai iasă din locuințe.

S-au pus coșciuge deschise pe străzi și s-au utilizat tunuri de apă pentru decontaminarea străzilor. Până acum, în Filipine s-au înregistrat aproape 3000 de îmbolnăviri și peste 100 de decese din pricina COVID-19.