S-a detonat bomba pensiilor! Documentul care spune adevărul despre Legea Pensiilor

21 nov. 2019
S-a detonat bomba pensiilor! Documentul care spune adevărul despre Legea Pensiilor

Adevărul despre pensiile din România și despre felul în care au fost majorate acestea este unul singur: Nu s-a făcut niciun studiu de impact și nu se știe de unde se vor lua banii necesari.

Noul ministru al Muncii a publicat un document exploziv în care se arată negru pe alb că pentru Legea Pensiilor nu s-a întocmit niciun studiu.

Legea Pensiilor a fost modificată fără a exista un studiu al Casei Naționale de Pensii Publice în acest sens, acuză Alexandru, într-un mesaj postat pe internet.

”În mandatul meu, promisiunile se respectă.

Așa cum m-am angajat în urmă cu 3 săptămâni la audierea din Parlament, am căutat în toate Direcțiile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și în instituțiile din coordonarea Ministerului TOATE Studiile realizate din 2017 până în prezent. Deciziile trebuie luate pe baza unor studii de specialitate”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

”În zilele următoare voi continua publicarea acestor documente, transparent, pentru ca orice cetățean să poată avea acces ușor la ele. Precizez în clar care sunt direcțiile sau structurile de la care nu am primit niciun studiu/raport.

Doar un exemplu. Răspunsul fostului Președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, la solicitarea mea de a îmi trimite toate studiile realizate. Într-o perioadă când Legea Pensiilor a fost modificată, CNPP nu a realizat nici măcar un studiu pe acest subiect. De aici începem”, a precizat noul ministru al Muncii.