S-a lansat noua Dacia electrică! Cât costă și cum arată noul model. Are dotări uimitoare

de: Ana Toma
21 oct. 2020
S-a lansat noua Dacia electrică! Cât costă și cum arată noul model. Are dotări uimitoare

Iubitorii de mașini vor fi extrem de încântați să audă acest lucru. Noua Dacia Spring, primul model electric al mărcii de la Mioveni a fost lansat în Ungaria, iar prețul de achiziție nu este unul foarte mare.

Dacia Spring are un preț de vânzare de aproximativ 17.800 de euro în Ungaria, iar șoferii maghiari nu au stat pe gânduri și au epuizat deja toate cele 100 de unități disponibile la precomandă, potrivit site-ului automarket.ro.

Încă de săptămâna trecută Dacia a prezentat primele imagini și date oficiale despre noul model electric Spring, însă prețul a rămas un mister. Totuși, în Ungaria lucrurile sunt mai clare.

“În Ungaria, prețul modelului va fi de 6.490.000 de forinți pentru primele 100 de unități vândute în campania de precomenzi, iar clienții care beneficiază de bonus guvernamental pot obține mașina electrică pentru 3.990.000 de forinți (n.r – 10.900 de euro)”, menționează Dacia pe site-ul oficial al reprezentanței din Ungaria.

De asemenea, beneficiile pentru clienții maghiari nu se opresc aici. Ei au în continuare posibilitatea de a precomanda Dacia Spring prin plata unui avans de 100.000 de forinți (circa 280 de euro), chiar dacă stocul inițial de 100 de unități a fost epuizat.

Ce dotări are noul Renault 

”Cel mai ieftin automobil electric de pe piaţă oferă un spaţiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă şi fiabilă şi o autonomie rezonabilă. Sub liniile care evocă universul crossover, Dacia Spring se dezvăluie ca un vehicul de oraş polivalent şi practic.

Mobilitatea electrică începe să facă parte treptat din viaţa noastră cotidiană. Pionier în domeniul mobilităţii electrice, Groupe Renault a dobândit o experienţă de zece ani, unică în lume. În Europa, una din cinci maşini electrice este concepută de Groupe Renault”, informează grupul Renault.

Și Denis Le Vot, membrul al Comitetului Executiv al Groupe Renault se declară mulțumit de evoluția mărcii.

”Marca Dacia a fost întotdeauna preocupată să răspundă nevoilor reale ale clienţilor. Suntem cunoscuţi în industria auto pentru revoluţiile pe care le-am creat, începând cu Logan şi continuând cu Duster, primul SUV accesibil publicului larg. Astăzi asistăm la cea de-a treia revoluţie a mărcii noastre iar numele său este Dacia Spring.

Noul model va aborda trei pieţe diferite: cea a maşinilor personale, cea a serviciilor de car sharing, care cuprinde numeroşi operatori în toată Europa şi în fine cea a transportului utilitar pe distanţe scurte, cu versiunea Cargo. Dacia Spring se va remarca fără îndoială ca soluţia de mobilitate electrică accesibilă tuturor”, a declarat acesta.