S-a schimbat legea! Iohannis tocmai a semnat! Un milion de angajați sunt vizați

Vești bune pentru angajații din România care au contracte de muncă part-time. Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul care îndreaptă o decizie luată în trecut de Guvernul PSD. 

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, prin care este eliminată supra-impozitarea contractelor part-time de la 1 ianuarie 2020.

Supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parţial a fost eliminată în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat, nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

La începutul lunii decembrie, plenul Camerei Deputaților dăduse vot favorabil proiectului de lege care elimină supra-impozitarea contractelor de tip part-time, după ce comisia pentru Buget a adoptat raport favorabil în acest sens.

Astfel de la 1 ianuarie 2020, peste 900.000 de persoane vor beneficia de anularea supra-impozitării contractelor de tip part-time, potrivit măsurii luate de Guvern pe 4 decembrie 2019.

Revista Presei