S-a schimbat tot ce știam despre coronavirus. China recunoaște: De unde provine virusul SARS-CoV-2

coronavirus 6

După mai multe luni în care specialiști din întreaga lume și opinia publică au crezut că virusul Sars-CoV-2 ar fi provenit de la un animal din piața umedă din Wuhan, Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a recunoscut:

„La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, notează Mediafax.

Într-un articol publicat de Daily Mail, Ian Birrell notează că dezvăluirile luiGao FU reprezintă o mărturisire șoc, mai ales că vine „din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus. Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice.”

Pe de altă parte, potrivit altor oameni de știință din China, Australia sau SUA, virusul ar fi evoluat treptat, poate chiar în peste 20 de ani. „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Citește și:

Revista Presei