S-a votat! Ce mașină a fost desemnată cea mai bună din lume pentru anul 2018

11 sept. 2019
S-a votat! Ce mașină a fost desemnată cea mai bună din lume pentru anul 2018

Este oficial! S-a votat cea mai tare mașină din lume pentru anul 2018. A fost o competiție fabuloasă. Cele mai tari automobile ale lumii s-au duelat la Geneva.

Geneva a fost martora unui nou episode al călătoriei Road to World Car. S-au anunțat cele trei modele de maşini, finaliste în șase categorii de premiere a concursului „Maşina anului 2018 în lume”, World Car of the Year. Evenimentul a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

Bătălie cruntă în topul mașinilor

Anunțul reprezintă doar o etapă în numărătoarea inversă spre gala de decernare a câștigătorilor din 2018 World Car Awards.

Cei mai buni finaliști din cele șase categorii de premii au fost aleși de un juriu format din 82 de jurnaliști auto internaționali din 24 de țări. Fiecare jurat a fost numit de Comitetul de conducere al World Car Awards, pe baza expertizei, experienței, credibilității și influenței sale. Fiecare jurat conduce și evaluează în mod regulat vehiculele noi ca parte a activității profesionale.

Membrii juriului au selectat finaliștii „Top Three in the World” prin vot secret. Cel mai bun automobile va fi ales între Mazda CX-5, Range Rover Velar și Volvo XC60.
Volvo Fiesta, Suzuki Swift și Volkswagen Polo sunt cele mai tari mașini urbane. La capitolul lux găsim Audi A8, Porche Cayenne și Porche Panamera. BM M5, Honda Civic și Lexus LC 500 sunt Sportcar-urile anului.

În cadrul anunţurilor făcute de organizatorii WCOTY, a fost desemnat de către juraţii WCOTY şi Omul anului din industria auto. Acesta este preşedintele şi CEO-ul Volvo Cars Hakan Samuelsson.